ЛСОУ бере участь у розробці нормативно-правового акту Нацкомфінпослуг з питання запровадження страхування відповідальності членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств

28 липня в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг відбулась нарада щодо запровадження страхування відповідальності членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств. Лігу страхових організацій України на засіданні представила Віце-президент ЛСОУ Лариса Голозубова.

02.06.2016  р. Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності», яким передбачається визначення порядку та правил страхування відповідальності, оплати послуг та компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі. Згідно доручення Кабінету Міністрів України одним із розробників є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Згідно ст. 14 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності», «Винагорода та страхування відповідальності керівників і членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі».

За результатами проведеного засідання Ліга страхових організацій України готує свої пропозиції.