Президент ЛСОУ взяв участь у засіданні ради громадської платформи «Податки для економічної свободи»

26 жовтня 2016 року у приміщенні ТПП України відбулось засідання ради громадської платформи «Податки для економічної свободи». Лігу страхових організацій України представив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.

В порядку денному засідання — розгляд пропозицій експертів щодо реформи податку на прибуток, перехід до моделі оподаткування лише розподіленого прибутку, та пропозицій експертів щодо реформи податку на землю та нерухоме майно. Основний доповідач Володимир Дубровський.

Сьогодні Ліга страхових організацій України приділяє велику увагу вирішенню проблемних аспектів та роз’яснення суперечності проблеми оподаткування податком на прибуток страхової діяльності, що підняті учасниками страхового ринку, а саме ініціює скасування подвійного оподаткування страхової діяльності. Президент ЛСОУ Олександр Філонюк наголосив, що ЛСОУ пропонує обрати оптимальний варіант, який ґрунтується на відповідальній позиції страхового бізнесу і партнерства між державним і приватним сектором економіки.

Також учасники засідання наголосили, що Національна рада реформ на своєму засіданні у вівторок, 25 жовтня, затвердила введення податку на виведений капітал з 1 січня 2018 року. В перехідних положеннях до проекту Податкового кодексу має з’явитися норма про те, що Кабмін бере зобов’язання ввести податок на виведений капітал замість податку на прибуток з 2018 року. Дане рішення підтримав президент і ряд депутатів. Нацрада реформ на засіданні затвердила підготовлений Мінфіном проект змін до Податкового кодексу, який передбачає скорочення повноважень ДФС, введення єдиного реєстру по відшкодуванню ПДВ, перегляд системи електронного адміністрування ПДВ та ліквідацію податкової міліції. На найближчому засіданні Кабміну планується затвердити документ і подати на розгляд Верховної Ради.

Як вже повідомлялось, 2 вересня 2016 р. учасники спільного засідання Президії та Ради ЛСОУ з метою формування зваженої пропозиції змін у податковій системі ухвалили підписання Декларації про приєднання до Платформи «Податки для економічної свободи». Платформа сформувала пул провідних експертів, первинна концепція змін вже напрацьована ініціаторами, і зараз готуються аналітичні матеріали, розрахунки та пропозиції конкретних норм для зміни законодавства.