ЛСОУ взяла участь в засіданні робочої групи щодо підготовки проекту Закону України «Про страхування» до другого читання

22 лютого 2017 року у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності відбулось засідання робочої групи щодо опрацювання та підготовки до другого читання редакції проекту Закону України «Про страхування».

Засідання пройшло під головуванням народного депутата Руслана Демчака, за участі народних депутатів та секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та представників бізнес-асоціацій. Лігу страхових організацій України на заході представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та Радник ЛСОУ Наталія Гудима.

На переконання учасників засідання прийняття законопроекту у другому читанні і в цілому є надзвичайно актуальним через нагальні зміни у системі страхування, регулювання та нагляду за страховою діяльністю в Україні. Законопроект спрямований на підвищення рівня захисту прав споживачів страхових послуг і зумовлений необхідністю змін у нормативно-правовій базі, пов’язаний зі вступом України до СОТ, адаптацією законодавства України у сфері страхування до законодавства ЄС, удосконаленням моніторингу діяльності страховиків та посиленням контролю за дотриманням страховиками вимог щодо забезпечення фінансової стійкості, державним регулюванням у сфері страхового посередництва, запровадженням європейських стандартів щодо класифікації ризиків у страхуванні, удосконаленням порядку ліцензування страховиків, підвищенням вимог до формування регулятивного капіталу, запровадженням міжнародних норм корпоративного управління, розвитком довгострокового страхування життя.

30 березня 2016 року за прийняття за основу проекту Закону України «Про страхування» № 1797-1 проголосували 242 депутати.

Чинний Закон України «Про страхування» було прийнято у 2001 році.