ЛСОУ взяла участь у черговому об’єднаному засіданні робочих груп з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу – небанківських та банківських установ

ЛСОУ взяла участь у черговому об’єднаному засіданні робочих груп з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу – небанківських та банківських установ

3 березня 2017 року Державна служба фінансового моніторингу України провела чергове об’єднане засідання Робочих груп з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу та аналізу ефективності заходів, що вживаються ними для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.

Участь у засіданні Робочих груп взяло більш ніж 100 осіб, серед яких були представники усіх категорій суб’єктів первинного та державного фінансового моніторингу, а також Держфінмоніторингу, саморегулівних та професійних організацій учасників фінансового та нефінансового ринків. Лігу страхових організацій України представила директор департаменту страхового права та методології ЛСОУ Романа Навальківська.

Засідання відбулось в рамках підготовки до 5-го раунду взаємної оцінки національної системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).

Основною метою зазначеного заходу було обговорення проблемних питань, що виникають в учасників системи протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в ході підготовки до оцінки України Комітетом MONEYVAL та вироблення спільної позиції в контексті майбутніх консультацій з міжнародними експертами.

Під час засідання Держфінмоніторингом було презентовано загальні питання для фінансових установ, професійних учасників фондового ринку та визначених нефінансових установ і професій в рамках консультацій з експертами MONEYVAL.

З презентацією можна ознайомитися на офіційному Веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Організація фінансового моніторингу»/«Методичні рекомендації з організації фінансового моніторингу».