Ліга страхових організацій України — інформаційний партнер Alternative Energy Week

Ліга страхових організацій України — інформаційний партнер Тижня альтернативної енергетики «Alternative Energy Week», що проходить з 13 по 16 березня 2017 року у Торгово-промисловій палаті України в Києві.

Alternative Energy Week – головна платформа для комунікацій та співпраці між ключовими гравцями ринку альтернативної енергетики. Протягом чотирьох днів проходитиме чотири практичні конференції, метою яких є сприяння розвитку відновлювальних джерел в Україні.

В роботі форуму взяв участь Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк, який зазначив, що в усьому світі проблеми енергонезалежності держави, реформи в сфері енергоефективності та енергетики є пріоритетними для національної безпеки країни, і Тиждень альтернативної енергетики «Alternative Energy Week» дає можливість ознайомитися з усіма сферами ринку відновлюваної енергетики, вивчити досвід Європейських партнерів та зрозуміти перспективи цього бізнесу для страхового ринку України.

13 березня роботу Alternative Energy Week розпочала найбільша в Україні конференція з біоенергетики. Цього року Bio Energy Ukraine проходить в новому форматі, що складається з двох блоків: в першій половині дня будуть презентовані кейси успішно реалізованих проектів з біоенергетики. Представники компаній представлять діючі і майбутні проекти, позначать актуальні проблеми впровадження власної електростанції та шляхи їх вирішення, визначать ключові тенденції і очікування на найближчі роки. У другій половині дня пройде воркшоп, на якому представлені кращі компанії в своїй галузі: інжинірингові та консалтингові компанії, виробники і дистриб’ютори обладнання, фінансові організації, галузеві асоціації та органи державної влади. Також, під час проведення воркшопу у презентаційній зоні є можливість ознайомитись з інноваційними ідеями українських Start-Up проектів.

14 березня присвячено конференції з сонячної енергетики. В рамках Solar Energy Ukraine  українські спікери-практики розкажуть про те, як встановити сонячну електростанцію на даху приватного або багатоповерхового будинку, як вибрати професійного підрядника або як встановити електростанцію самому і як заробляти за допомогою встановленої станції.

15 березня оцінити перспективи розвитку вітроенергетичних, гідро систем та їх ефективність допоможе Конференція з вітро та гідро енергетики — Wind and Hydro Energy Ukraine. Україна має досить високий кліматичний потенціал вітрової енергії та достатній потенціал гідроенергії, який забезпечує продуктивну роботу не лише автономних вузлів живлення, але й потужних підприємств. Зростає необхідність у виявленні найперспективніших місць використання вітро- та гідроенергії, базуючись на її кліматичному потенціалі та показниках  можливої утилізації.

І завершить Тиждень альтернативної енергетики конференція з альтернативної енергетики у ЖКГ та промисловості в Україні — Energy for Industry 2017.

Серед учасників конференцій — перші особи — власники, топ-менеджери і лінійні керівники лідерів ринку біоенергетики України та інших країн, серед яких Польща, Білорусія, Австрія, Швеція, Фінляндія і Нідерланди. Також активну участь у заході взяли представники банківського та небанківського фінансових секторів. Лігу страхових організацій України представили Президент організації Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.