ЛСОУ – учасник та спікер II Форуму з реструктуризації та банкрутства

29 березня 2017 року у в Premier Palace Hotel почав свою роботу II Форум з реструктуризації та банкрутства, організований газетою «Юридична практика». Перша панельна дискусія була присвячена темі розвитку інституту неспроможності в Україні.

Проблемні аспекти гарантування виконання страховими компаніями України своїх зобов’язань розкрив Сергій Тарасов, директор департаменту нормативно-правового та аналітичного забезпечення Ліги страхових організацій України.

Експерт ЛСОУ розповів про законодавчі та економічні основи діяльності страхових компаній, механізми гарантування виконання зобов’язань за договорами страхування та акцентував увагу учасників форуму на необхідних законодавчих змінах, звернувши увагу, що  процедура банкрутства страхових компаній не врегульована з точки зору належного рівня захисту прав споживачів.

Серед основних напрямів підвищення надійності страхових компаній Сергій Тарасов назвав вдосконалення державного регулювання і нагляду, підвищення капіталізації, покращення якості активів страховиків, а також вдосконалення стандартів якості корпоративного управління і підвищення ролі об’єднань та саморегульованих організацій. «Необхідно координувати зусилля, наполегливо створювати умови і стимули для запобігання та упередження виникнення неплатоспроможності страхових організацій. Це допоможе зберегти довіру і дасть поштовх до реалізації потужного потенціалу галузі страхування для економіки держави», — вважає Сергій Тарасов.

Учасники та спікери Форуму обговорили основні тренди у сфері банкрутства в Україні та зазначили, що в усьому світі банкрутство — є стимулюючим фактором зростання економіки, очищення ринку від недієздатних учасників, який створює умови для відновлення бізнесу і допомагає здійснити справедливий розподіл коштів між кредиторами боржника. Проте в Україні основна мета банкрутства — задоволення прав кредиторів, надання суду і арбітражним керуючим можливості для швидкого ефективного вирішення справ.

Також в рамках Форуму проходять сесії на теми «Супровід процедур банкрутства», «Фінансова реструктуризація», «Реалізація майна в процедурі банкрутства», «Банкрутство банків», і баттл-обговорення «Баланс інтересів кредиторів і боржників у процедурах банкрутства».

Серед учасників II Форуму з реструктуризації і банкрутства — представники Міністерства юстиції України, юристи провідних юридичних фірм, банків, страхових організацій, власники бізнесу та інші експерти. Лігу страхових організацій України представили директор департаменту нормативно-правового та аналітичного забезпечення ЛСОУ Сергій Тарасов та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.