ЛСОУ провела засідання Комітету з питань страхування у сфері туризму

3 серпня 2017 року Ліга страхових організацій України провела засідання Комітету з питань страхування в сфері туризму. Модераторами засідання виступили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.

На порядок денний засідання було винесено обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» і пропозицій до нього. Учасники опрацювали порівняльну таблицю до проекту Закону, приділивши особливу увагу нормам статей 15 «Фінансове забезпечення відповідальності туроператора та турагента», ст.16 «Страхування туристів при здійсненні туристичних поїздок», які зазнали істотних змін, та статті 91  «Відшкодування громадянинові витрат, пов’язаних з наданням медичної допомоги під час перебування за кордоном», якою доповнено Закон України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України».

Також учасники засідання Комітету обговорили Постанову Кабінету Міністрів України №118 від 01 березня 2017 р., якою затверджено Правила оформлення іноземцям та особам без громадянства віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, та питання щодо страхування медичних витрат виїжджаючих закордон громадян України в умовах безвізового режиму з Євросоюзом. Основну увагу в цих питаннях було приділено обговоренню механізму контролю за наявністю полісів страхування.

Серед інших питань порядку денного – обговорення питання підтвердження страховиками факту укладання електронного полісу в рамках співпраці з консульствами та візовими центрами ЄС/Шенгенської зони та ознайомлення учасників Комітету з результатами діяльності страхових компаній – членів ЛСОУ зі страхування в сфері туризму за підсумками 1-го кварталу 2017 року.

За результатами засідання було прийнято рішення направити відповідні листи з пропозиціями щодо внесення змін до нормативно-правових актів України.