ЛСОУ взяла участь у нараді щодо проблемних питань на ринку страхування життя

27 жовтня 2017 року у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності відбулась спільна міжвідомча нарада щодо проблемних питань на ринку страхування життя.

Метою проведення наради є обговорення пропозицій щодо шляхів вирішення проблемних питань, які виникли в результаті залишення ринку низкою страхових компаній із страхування життя і, як наслідок, невиконання такими компаніями своїх зобов’язань перед споживачами на суму більш ніж 316 млн. грн.

Учасники обговорили Концепцію системи компенсації збитків потерпілим споживачам ринку страхування життя та зазначили, що обговорення потребують також пропозиції стосовно внесення змін до законодавства з метою недопущення таких випадків у майбутньому та відновлення довіри до ринку страхування життя в Україні.

Нарада пройшла за участі членів Комітету, представників органів державної влади, правоохоронних органів, експертів страхового ринку та членів Робочої групи щодо проблемних питань на ринку страхування життя при Нацкомфінпослуг. Лігу страхових організацій України представив віце-президент організації Сергій Тарасов.