ЛСОУ взяла участь засіданні круглого столу “Як знизити кількість ДТП у великих містах”

14 грудня 2017 року в прес-центрі Україно-Ізраїльського Інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр відбувся круглий стіл-дискусія на тему: «Як знизити кількість ДТП у великих містах».

Учасники обговорили ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні; розглянули шляхи реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні; вивчили Міжнародний досвід вирішення питань організації безпеки дорожнього руху та Ізраїльську модель системи надання допомоги жертвам ДТП.

Лігу страхових організацій України на заході представив Президент організації Олександр Філонюк, який наголосив, що «Кількість постраждалих у ДТП катастрофічно зростає, і ми, як громадяни нашої країни, не маємо бути осторонь від тих масштабних та трагічних наслідків. Це проблема національного масштабу, проблема, яка стосується держави та бізнесу». Також Президент ЛСОУ ознайомив присутніх з діяльністю Ліги у напрямках підтримки заходів, що мають на меті привернення уваги суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах, проектів з безпеки дорожнього руху, значення у цій роботі обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів та підходів до оцінки вартості життя.

Учасники заходу зазначили, що за даними МВС України, основними причинами автопригод із постраждалими, є перевищення безпечної швидкості руху майже 25,0% від усіх ДТП із постраждалими, а також порушення правил маневрування 21,3%; порушення правил проїзду перехресть 7,6%; недодержання дистанції 6,9%; керування транспортним засобом у нетверезому стані 6,5%.

Модератор заходу – професор, науковий редактор україно-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр Валерій Самсонкін.  Серед учасників заходу – Влад Лібертовський, експерт Міністерства транспорту (Ізраїль); Віктор Черній, директор Центру організації дорожнього руху; Роман Деркач, заступник головного лікаря Інституту травматології та ортопедії НАМН України; Михайло Берлін, голова правління Всеукраїнського партнерства за безпеку дорожнього руху; Микола Горбаха, старший консультант Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань транспорту; Володимир Юрченко, голова ГО «Невідкладна медична допомога»; Нонна Лихачова, голова правління Асоціації жертв ДТП України; Наталія Рингач, головний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАНУ.

Україно-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень ім. Голди Меір почав свою роботу 1 вересня 2016 року. Його місія — розвиток системи якісного наукового та аналітичного консалтингу для пошуку виважених рішень по різним стратегічним проблемам України на основі доведеного досвіду Держави Ізраїль. Інститут сприяє впровадженню усвідомленого та доведеного підходу до розробки способів модернізації України, розвитку її інтелектуального ресурсу, підняття престижу науки та експертизи.