Президент ЛСОУ взяв участь у зустрічі в Мінагрополітики України

21 травня 2018 року в Мінагрополітики за участі Олени Ковальової, заступника Міністра аграрної політики та продовольства України; Баграта Ахіджанова, директора департаменту фінансово-кредитної політики Мінагрополітики; Олександра Залєтова, члена Нацкомфінпослуг, та Олександра Філонюка, Президента ЛСОУ, відбулась зустріч з метою обговорення питань у сфері аграрного страхування.

В ході зустрічі розглядалися питання, пов’язані з активним впровадженням агрострахування в Україні, зокрема, в частині розгляду та прийняття нової редакції проекту Закону України щодо страхування сільськогосподарської продукції, який завдяки запропонованій системі агрострахування,  дозволить звести до мінімуму аграрні ризики, покращити фінансову стабільність та удосконалити інфраструктуру сільського господарства.

Під час заходу Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк зазначив, що на сьогодні аграрний сектор є ключовим сектором економіки України, і в цьому ключі агрострахування виступає як важливий компонент державної аграрної політики та конкурентоспроможності сільського господарства.

«Протягом більш як 20 років Ліга страхових організацій України бере активну участь у роботі з формування в Україні сучасної агрострахової законодавчої та нормативно-правової бази. При цьому роль страхування у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки складно переоцінити, оскільки це потужний фінансовий стабілізатор та інструмент управління ризиками, що дозволяє компенсувати збитки, які виникають внаслідок настання несприятливих подій», — наголосив Олександр Філонюк.