Відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг

6 червня 2018 року відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Учасники розглянули питання про звернення Громадської ради щодо проведення Нацкомфінпослуг громадського обговорення «Реформування системи захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні, про проведення експертного дослідження законопроекту №8055 «Про установу фінансового омбудсмена» та про зареєстрований проект Закону № 8415 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання ринків фінансових послуг».

Також було розглянуто питання про проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері ринків фінансових послуг та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг», про проект розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр фінансових установ» та щодо виконання рішень попереднього засідання Громадської ради.

За результатами роботи засідання було погоджено проведення з Нацкомфінпослуг 13 червня 2018 року обговорення оприлюдненого проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр фінансових установ».

Також було підтримано рішення щодо проведення з Нацкомфінпослуг 20 червня 2018 року обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері ринків фінансових послуг та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг», з урахуванням методики розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 р. №342.

Участь у засіданні взяв член Комісії Олександр Залєтов та керівники структурних підрозділів Нацкомфінпослуг. Лігу страхових організацій України у Громадській раді при Нацкомфінпослуг представляє віце-президент організації Сергій Тарасов.