ЛСОУ братиме участь в Об’єднанні учасників фінансового ринку

Ліга страхових організацій України братиме участь в Об’єднанні учасників фінансового ринку. Таке рішення одноголосно підтримали члени Президії ЛСОУ на своєму засіданні 19 червня 2018 року.

Метою утворення та діяльності Об’єднання учасників фінансового ринку є — об’єднання зусиль усіх учасників ринків фінансових послуг для подальшої їх розбудови та розвитку в цілому фінансового ринку в Україні на засадах державної політики та законодавчих актів ЕС.

Основними його завданнями є вироблення спільного бачення цілей, завдань та шляхів впровадження реформ на фінансовому ринку; формування і просування комплексних реформ, розробка та сприяння прийняттю законодавчих актів для розбудови стабільного, ліквідного і структурованого фінансового ринку України як в цілому, так і окремих ринків фінансових послуг із врахуванням набутого досвіду, найкращої міжнародної практики, та законодавчих актів ЄС; підвищення прозорості законотворчого процесу шляхом публічного обговорення з учасниками ринків фінансових послуг та їх об’єднаннями стратегії і планів реалізації реформ на фінансовому ринку та ін.

Об’єднання не є юридичною особою і утворюється на підставі підписання Меморандуму. Об’єднання є відкритим до приєднання нових учасників, шляхом підписання ними додатку до Меморандуму про їх приєднання до нього.

Меморандум вже підписали: Всеукраїнська спілка аварійних комісарів, ГО «Асоціація юристів фондового ринку», Асоціація «Об’єднання фінансових установ», Національна асоціація страховиків України, ГО «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист», Національна асоціація кредитних спілок України, Всеукраїнська професійна організація «Спілка аудиторів України», Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців», Асоціація «Бюро кредитних історій України», Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз», ГО «Українська професійна асоціація по захисту інвесторів, кредиторів та страхувальників», Українська асоціація інвестиційного бізнесу, Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів, ВГО «Фінансова грамота України», Асоціація «Страховий бізнес», Національна асоціація недержавних пенсійних фондів України та адміністраторів недержавних пенсійних фондів.