Президент ЛСОУ взяв участь у форумі ТПП «Кібербезпека − захисти свій бізнес»

19 червня 2018 року в ТПП України за ініціативи комітету електронних комунікацій при ТПП України відбувся форум «Кібербезпека − захисти свій бізнес». Одним із ключових елементів кібербезпеки є підвищення обізнаності суспільства про існуючі та потенційні загрози.

Форум став платформою для обговорення шляхів допомоги компаніям будь-якого масштабу в оцінці, розробці та зміцненні своїх програм кібербезпеки для захисту бізнесу, просвіти та обміну досвідом (технології, законодавство, рішення); виявлення кращих практик у сфері інформаційної безпеки; налагодження міжгалузевого діалогу «Суспільство – бізнес – держава»; надання дійсного поштовху в українському суспільстві  щодо підвищення уваги до кібернетичних загроз і шляхів їх подолання.

Обговорення проблематики відбулося  у трьох форматах: політичний – стратегія формування екосистеми безпеки держави; технологічний – прикладні технології з інформаційної безпеки для бізнесу; та освітній – проблеми і перспективи підготовки експертів із кібербезпеки.

Спікери форуму зазначили, що в Україні тема кібербезпеки за останні три роки набула значних зрушень. Однак і сьогодні ще багато хто і в уряді, і в бізнесі, і в суспільстві не відчуває достатньої обізнаності про кіберзагрози або не підготовлені до них. Кібербезпека має стати частиною культури кожної бізнес-одиниці чи установи. Компанії, уряд і вендори мають спільно розвивати кіберекосистему, як складне співтовариство взаємодіючих пристроїв, мереж, людей і організацій, процесів і технологій. Це створить умови для пом’якшення загроз, які щодня стають більш витонченими та небезпечними.

Лігу страхових організацій на заході представив Президент організації Олександр Філонюк, який наголосив, що проведення таких заходів та  співпраця з ТПП України дають вагомі підстави для реалізації певних механізмів упередження кіберзагроз та мінімізації наслідків кібератак,  зазначивши, що в усьому світі страхування кібер-ризиків є важливим компонентом підвищення рівня кібер-захисту бізнесу.

Як вже повідомлялось, Ліга страхових організацій України входить до складу Антикризового Центру кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України і бере активну участь у його роботі. Перше засідання Антикризового центру кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України відбулось у липні 2017 року.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/