XVIII Міжнародний фінансовий форум продовжує свою роботу

Якісне оновлення законодавства страхового ринку буде можливим лише за умови тісної співпраці та широкого діалогу регуляторів з учасниками страхового ринку із залученням міжнародних та українських експертів, —  зазначив  13 вересня 2018 року начальник Управління реформування фінансового сектора НБУ Євген Степанюк, виступаючи на XVIII Міжнародному фінансовому форумі в Одесі.

За його словами, Національний банк спільно з професійними об’єднаннями учасників ринку працює над актуалізацією нормативно-правових актів з валютного регулювання для приведення їх у відповідність до Закону України «Про валюту і валютні операції». Зокрема, ведеться робота над внесенням змін до Положення про застосування іноземної валюти в страховій діяльності з метою спрощення купівлі іноземної валюти страховими компаніями для формування страхових резервів під зобов’язання в іноземній валюті та здійснення ними виплат за договорами страхування.

У роботі цьогорічного форуму взяли участь народні депутати України, представники Нацкомфінпослуг, керівники фінансових організацій та експерти страхового ринку. Національний банк, окрім Євгена Степанюка на форумі представляли директор Департаменту ліцензування  Олександр Бевз,  член Ради НБУ Василь Фурман та керівник проектів і програм Управління реформування фінансового сектору  Олена Онищук.

Серед головних питань, що обговорювалися на форумі  — комплексна програма розвитку фінансового сектора України до 2020 року, формування сучасної валютної політики України,  законодавство, що регулює ринок страхування та ініціативи щодо його вдосконалення, основні напрямки розвитку інформаційних технологій і гарантія кібербезпеки України.

Цього року форум зібрав 150 учасників, в числі яких представники фінансового ринку України та 14 зарубіжних країн — Латвії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Канади, Нідерландів, Молдови, Білорусі, Таджикистану, Польщі, Азербайджану, Грузії та ін.

Організатором форуму виступив Центр Бізнес-стратегій Перспектива спільно з ЛСОУ.

Зарубіжні експерти, присутні на формі, поділилися з українськими колегами міжнародним досвідом розвитку фінансового сектору. Зокрема, розповіли про розвиток кредитного страхування та страхування дебіторської заборгованості в світі, про зміни стратегії присутності міжнародних фінансових груп в Україні, оцінили потенціал українського ринку страхування та динаміку його трансформації.

Фото — https://www.facebook.com/uainsurcom/