ЛСОУ взяла участь у засіданні круглого столу «Гармонізація оподаткування інструментів фінансового сектору»

28 вересня 2018 року в Нацкомфінпослуг відбулось засідання  круглого столу «Гармонізація оподаткування інструментів фінансового сектору: страховий ринок та недержавне пенсійне забезпечення». Учасники розглянули та обговорили поточний стан, проблеми, міжнародний досвід та цільову модель оподаткування інструментів фінансового сектору.

Лігу страхових організацій України на заході представив віце-президент організації Сергій Тарасов, який зазначив, що для гармонізації системи оподаткування і сприяння оздоровленню конкуренції необхідно чітко визначити статус кожного суб’єкта і місце кожного фінансового інструмента у відповідному сегменті ринку з урахуванням законодавства про недержавне пенсійне забезпечення та положень Податкового кодексу України, а запровадження непрямого податку на страхові внески без врахування особливостей видів страхування, зокрема щодо обов’язкових видів, не сприятиме розвитку страхування.

В рамках порядку денного Олена Велика, старший проектний менеджер Проектного офісу підтримки реформ фінансового сектору (за підтримки ЄБРР), представила Концепцію гармонізації оподаткування інструментів фінансового сектору Проекту А.21 Комплексної програми реформування фінансового сектору 2020. Метою проекту є гармонізація системи оподаткування у фінансовому секторі, що сприятиме оздоровленню конкуренції провайдерів та захищатиме споживача.

Участь у засіданні також взяли члени Нацкомфінпослуг Ольга Максимчук і Олександр Залєтов, представники ГО «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист», Української федерації убезпечення, керівники структурних підрозділів Нацкомфінпослуг та інші.