До уваги страховиків!

Оновлено Методику формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя

9 грудня 2018 року набрало чинності розпорядження Нацкомфінпослуг від 18.09.2018 № 1638 «Про внесення змін до Методики формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 17.10.2018 р. за № 1169/32621 (далі – Розпорядження).

Згідно з Розпорядженням, Методику формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя, викладено у новій редакції.

Методика встановлює порядок формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя, а саме технічних резервів за договорами страхування, співстрахування та перестрахування.

Страховики, що здійснюють страхування інше, ніж страхування життя, повинні:

—         протягом 30 календарних днів з дати набрання чинності Розпорядженням розробити та затвердити внутрішню політику страховика із формування технічних резервів відповідно до розділу Х Методики та повідомити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, про запровадження обраної методики формування і ведення обліку технічних резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя, подавши до Нацкомфінпослуг копію внутрішньої політики страховика з формування технічних резервів протягом 15 календарних днів після її затвердження;

—          розрахунок технічних резервів здійснювати на підставі внутрішньої політики страховика з формування технічних резервів з дня її затвердження.