М.Довбенко: Реформування фінансового сектору в Україні відбувається не такими темпами, як нам би всім хотілось

«Реформування фінансового сектору в Україні відбувається не такими темпами, як нам би всім хотілось. Але, в той же час, важливі зміни відбуваються», — зазначив під час свого виступу на XV Міжнародній Карпатській страховій конференції Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко.

Народний депутат наголосив, що тиждень тому набрав чинності Закон України «Про валюту та валютні операції», який є важливим для більшості галузей економіки. При розгляді Закону, в Комітеті відстоювалися інтереси страхового ринку в цілому, зокрема прозорість та зрозумілість питання валютного ліцензування небанківських фінансових інституцій. Окрім норм, які стосуються всіх, він надав додаткові можливості страховикам, які займаються страхуванням життя, не тільки обліковувати зобов’язання за договорами у валюті, а й здійснювати інші розрахунки із страхувальниками у валюті договору, а сама приймати страхові внески та робити страхові виплати.

«На жаль, у вересні минулого року законопроект № 3670-д «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» не був підтриманий Верховною Радою. На переконання Першого заступника голови Комітету ВРУ, для того, щоб ця ідея була підтримана, необхідно якісно підвищити якість страхової послуги.

Михайло Довбенко нагадав, що разом із Нацкомфінпослуг у Комітеті було напрацьовано новий документ на основі №3470-д, і, вже відбулось його обговорення з МТСБУ та асоціаціями страховиків. «Маю надію, що нам вдалося досягти певного компромісу, та хочу закликати всіх до конструктивної позиції, адже ми розуміємо, що система автострахування потребує удосконалення та розвитку», — наголосив  М.Довбенко.

Також Михайло Довбенко подякував організаторам заходу за можливість в черговий раз бути тут і обмінятися думками, ідеями щодо важливих питань розвитку фінансового ринку, зокрема, ринку страхування.