До уваги страховиків!

22 травня 2019 року в Міністерстві юстиції України за №544/33515 зареєстроване  розпорядження Нацкомфінпослуг від 09 квітня 2019 року №538 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з питань обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” розроблене відповідно до подання Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Основною метою розпорядження є підвищення захисту майнових інтересів споживачів під час отримання страхових послуг з обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, а також:

  • встановлення страхової суми за договорами обов´язкового страхування, за шкоду заподіяну майну потерпілих у розмірі 130 тис. грн, за шкоду заподіяну життю та здоров´ю потерпілих у розмірі 260 тис. грн;

  • актуалізація набору і значення коригуючих коефіцієнтів зокрема, введення коригуючого коефіцієнту (К1) для електромобілів;

  • приведення норм Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, у відповідність до законодавства в частині реєстрації транспортних засобів за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця реєстрації (проживання) фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи.

Звертаємо увагу, що вищезазначене розпорядження зареєстроване в Міністерстві юстиції України 22 травня 2019 року, але набирає чинності через 3 місяці з дня його офіційного опублікування.

Крім того повідомляємо, що інформацію стосовно офіційного опублікування нормативно-правових актів Нацкомфінпослуг можна отримати на офіційному сайті бюлетеня «Офіційний вісник України»: http://ovu.com.ua/ .