ЛСОУ взяла участь в обговоренні Концепції захисту прав споживачів фінансових послуг від НБУ

6 серпня 2019 року Національний банк України провів обговорення Концепції захисту прав споживачів фінансових послуг.

Відкрив роботу Голова Національного банку України Яків Смолій, який зазначив, що «сьогодні за різними даними близько третини населення не користується фінансовими послугами. Ми хочемо, щоб такі послуги були доступнішими для громадян, адже саме вони є кінцевими клієнтами Національного банку, і у захисті їхніх прав ми безпосередньо зацікавлені. З цією метою ми створили у Національному банку підрозділ, який захищатиме права споживачів фінансових послуг та зробить надання фінпослуг комфортнішим».

Перша заступниця Голови Національного банку Катерина Рожкова презентувала створене окреме управління, що опікуватиметься захистом прав клієнтів фінансових установ та його завдання, наголосивши, що Національний банк має на меті забезпечити українців достовірною інформацією про вартість фінансових послуг та умови їх отримання.

В обговоренні виступив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк, який підтримав ідею створення у Національному банку України управління захисту прав споживачів фінансових послуг і закликав присутніх експертів до співпраці.

Нагадаємо, що НБУ підготував Концепцію захисту прав споживачів фінансових послуг, яка змінює підходи для банків та небанківських фінустанов до розкриття інформації про вартість послуг та правил їх спілкування з клієнтами. 19 червня 2019 року Концепцію було опубліковано для обговорення на офіційному веб-сайті Національного банку.

Мета Концепції — побудова плідного діалогу з банками та небанківськими фінансовими установами та формування механізму захисту прав споживачів, що буде оптимальним для всіх учасників фінансового сектору і користувачів його послуг.

У заході взяли участь члени Правління Національного банку та представники фінансового сектору. Лігу страхових організацій України на заході представили  Президент ЛСОУ Олександр Філонюк, Віце-президент Сергій Тарасов та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Фото заходу –  https://www.facebook.com/uainsurcom/