До уваги страховиків!

16 жовтня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України № 79-ІX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг».

Документ, який підтримали 296 народних депутатів, передбачає ліквідацію Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг та розподіл повноважень з регулювання фінансового ринку між Національним банком і Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з документом, повноваження Нацкомфінпослуг у частині регулювання та нагляду в системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управлінні майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю, передаються до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Решта – до Національного банку України.

19 жовтня 2019 року Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» вступив в силу.