Нацкомфінпослуг інформує щодо надання адміністративних послуг у період дії карантину

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у зв’язку з набранням чинності 17.03.2020 Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” №530-ІХ (далі — Закон),  повідомляє про таке.

Законом на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), тобто з 12 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р., зупинено перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом.

Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Звертаємо увагу, що зазначена норма не позбавляє права суб’єктів звернення звертатися  за отриманням адміністративних послуг.

З метою запобігання поширенню епідемічних та інших інфекційних захворювань, пропонуємо звертатися за отриманням адміністративних послуг у режимі онлайн через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://my.gov.ua/ ) або засобами поштового зв’язку .

Наразі в режимі онлайн доступне отримання таких адміністративних послуг:

  • анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів);
  • видача ліцензій на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів).

Замовити адміністративну послугу можливо за посиланням https://my.gov.ua/info/services/online/37?isOnline=True .